Izlet na Zrmanju i Paklenicu

Svi sudionici ljetne škole pozvani su na izlet koji je planiran za nedjelju 28.08.2016. i nije obvezan. Sama organizacija izleta uključuje dvije opcije:

Opcija A) Izlet kajakom - safari Zrmanja - uključuje izlet, prijevoz autobusom do mjesta polaska i ručak - cijena 350,00 kn.
Detalji: u jutarnjim/prijepodnevnim satima dolazak na start kajak staze u Kaštel Žegarski gdje se grupa presvlači u svlačionicama. Svaki sudionik dobija neoprensko odijelo, zaštitni prsluk i kacigu, a od osobne opreme svaki sudionik mora ponijeti kupaći kostim preko kojeg oblači neoprensko odijelo, cipele u kojima može ići u vodu (mogu biti i neke stare tenisice, ali nikako ne smiju biti natikače jer se niz jedan veliki slap od 11,5 metara ne spušta već se zaobilazi pješice i bitno je da obuća bude udobna), zaštitnu kremu za sunce, rezervnu majicu kratkih rukava i ručnik. Nakon presvlačenja sudionici svoje osobne stvari ostavljaju u autobusu koji ih čeka na završetku staze, te se nakon kratkih uputa od strane skipera kreće na spust 14,5 kilometara dugom stazom. Spust traje cca 3,5 do 4 sata ovisno o vodostaju rijeke i načinu veslanja grupe (uvijek se prati tempo najsporijeg u grupi). Kajaci su dvosjedi, gumeni i prilagođeni za brze vode te ne zahtijevaju nikakvo predznanje (djeca već od 6 godina mogu ići na kajak u pratnji jedne odrasle osobe). Nakon završetka spusta sudionici se presvlače u svlačionicama na cilju staze nakon čega se sa autobusom ide u nacionalni park Paklenica.

Opcija B) Izletnička vožnja brodom od Obrovca do ušća rijeke Zrmanje i nazad u Obrovac - uključuje izlet, prijevoz autobusom do mjesta polaska i ručak - cijena 250,00 kn.
Detalji: Vožnja traje cca 2 sata, nakon čega se grupa okuplja na završetku kajak staze zajedno sa grupom koja je na izletu kajacima. Nakon toga se odlazi u nacionalni park Paklenica.

Za izlet se je potrebno prijaviti te istaknuti odabranu opciju (A ili B), a oni koji ne idu na izlet imaju slobodan dan.

Galeriju fofotgrafija možete pogledati OVDJE.


zrmanja blank zrmanja2 blank zrmanja3